Beställningar

För att göra ett köp måste du ha rätt att ingå ett avtal enligt gällande lag. Detta innebär att du normalt måste vara minst 16 år gammal för att få bedriva handel med direktbetalning för dina egna pengar, eller minst 18 år gammal för att få bedriva handel på kredit.

Priser och information

De priser som gäller för ditt köp kommer att anges i samband med din beställning på webbplatsen. Alla priser är exklusive tillämplig lagstadgad mervärdesskatt. Priserna inkluderar inte betalnings- och fraktkostnader, som anges separat.

Om priset på en produkt eller den information som anges på webbplatsen om en produkt är felaktig och du är medveten om detta eller borde ha varit medveten om detta vid beställningstillfället, kommer priset eller informationen inte att gälla för köpet. I sådana fall kommer vi att kontakta dig så snart som möjligt efter att vi har upptäckt felet.

Bilder på webbplatsen som visar hur en produkt ser ut kan inte garanteras att de exakt motsvarar produktens utseende, till exempel eftersom skärmen kan påverka färgåtergivningen. Våra produkter som består av eller innehåller delar av naturmaterial kan också ha naturliga variationer och produktens utseende kan också variera mellan olika produktionstillfällen.

Frakt och leverans

Fraktvillkor

Hur mycket de extra fraktkostnaderna är anges alltid i samband med ditt köp. Observera att alla produkter skickas direkt från tillverkaren till din angivna leveransadress. Det är möjligt att dina varor levereras med post eller speditör. Detta beror på storleken på de beställda varorna.

Leveransvillkor

Leveranstiden beror på var du bor och hos vilken tjänsteleverantör dina varor levereras direkt från tillverkaren till den angivna leveransadressen. Vi försöker alltid leverera din beställning till respektive tjänsteleverantör inom några arbetsdagar. Vi meddelar dig när varorna är klara för leverans. Vi förbehåller oss rätten att hålla kvar beställningen för senare leverans om varan tillfälligt är slut i lager.

OBS! naturdepa.se kompenserar inte för meddelade leveransförseningar. Boka inte hantverkare förrän du har fått och kontrollerat varan.

Icke-utkrävda paket

Du ansvarar för att ta emot eller hämta din leverans i enlighet med de instruktioner som du får i samband med beställningen.

Paket till agenter som inte hämtas ut inom den tid som anges på Avin kommer att returneras till vårt lager eller till vår leverantör. Vi har rätt att ta ut administrativa kostnader för hantering och frakt om du inte hämtar ut ditt paket från ombudet.

Om du inte följer instruktionerna för mottagande vid hemleverans, t.ex. om du inte är hemma och får din leverans i tid, har vi rätt att ta ut en avgift som motsvarar de extra fraktkostnaderna.

Rätt till ångerrätt

Du har laglig rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag då du, eller någon för din räkning, tog emot den produkt du köpte på webbplatsen.

Klagomål

Om den annonserade produkten eller, i vissa fall, bilder som vi kan godta felet har mottagits och vi har fastställt att kravet är giltigt, kommer vi att betala tillbaka pengarna i enlighet med tillämplig lag.

Om kravet inte är berättigat enligt tillämplig lag har vi rätt att ta ut en administrationsavgift från den ena produkten till den andra som motsvarar våra administrations- och fraktkostnader eller kostnaderna för våra servicetekniker vid hembesök.

Vissa produkter är undantagna från reklamation. Detta gäller följande produkter:

  • Som har skadats,
  • Som inte har sin originalförpackning eller som har skadats,
  • Produkter som redan har monterats eller bearbetats,
  • Produkter som har beställts eller tillverkats särskilt för kunden.

OBS! Kom ihåg att det är ditt ansvar att kontrollera att rätt varor har levererats innan du öppnar produktförpackningen.

Om varan returneras återbetalar vi köpesumman minus fraktkostnader, förutsatt att det inte är något fel på varan eller att det är vi som har skickat varan felaktigt. Om en vara returneras till oss av någon anledning måste du som kund betala för returfrakten.

Alla returer ska skickas till följande adress: naturdepa, Grannäset 166, 952 98 Morjärv.

Garanti

Våra leverantörer som tillverkare ger i vissa fall garantier för sina produkter. Information om denna garanti, vad garantin täcker och var du kan kontakta garantin finns vanligtvis i respektive produktbeskrivning som du får i samband med din beställning eller på tillverkarens webbplats. Du har rätt att när som helst kräva att tillverkaren avhjälper felet eller byter ut produkten i enlighet med de lagstadgade bestämmelserna.

Om dessa köpvillkor

Vi har rätt att ändra dessa köpvillkor, men de köpvillkor som du accepterade vid tidpunkten för ditt köp kommer alltid att gälla för köpet. Alla ändringar kommer att återspeglas i den senaste publicerade versionen av köpvillkoren på webbplatsen. Ändringarna träder i kraft från och med den tidpunkt då du accepterade köpvillkoren, dvs. i samband med ett nytt köp på webbplatsen.

Särskilda villkor för företag

Dessa köpvillkor gäller för kunder som agerar som privatpersoner. Om du ändå gör ett köp på webbplatsen som representant för ett företag accepterar du köpvillkoren för företagets räkning och garanterar att du är behörig att acceptera dessa köpvillkor och att göra inköp för företagets räkning.

Vi erbjuder ingen ångerrätt eller reklamationsrätt för kunder som gör inköp på webbplatsen i egenskap av företag. Vi är inte heller ansvariga för indirekta förluster eller förlust av vinst. Dessutom är vårt ansvar enligt dessa inköpsvillkor för förlust eller skada begränsat till ett belopp som motsvarar det totala belopp som kunden betalat till oss som företag för den produkt som förlusten eller skadan gäller eller uppstår.

Frågor, klagomål eller tvister

Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller klagomål om din beställning.

Du har också möjlighet att klaga via EU:s webbaserade plattform för tvistlösning, som du hittar här.

Reservation

Vi förbehåller oss rätten att ändra/korrigera eventuella tryckfel eller felaktigheter, t.ex. priser, leveranstider osv. i efterhand.